سرطان در دستگاه تناسلی
یکی از شایعترین سرطان دستگاه تناسلی مردان، سرطان پروستات است که خوشبختانه در بسیاری از موارد قابل کنترل و درمان است. حیات ما مانند تمام موجودات جاندار، در گرو تشکیل سلولهای جدید است. سلولها با توجه به الگویی که در DNA موجود است، تکثیر میشوند و رشد میکنند و جایگزین سلولهای مرده میشوند.
اما گاهی این الگو به دلایلی نامشخص دچار تغییر و تحریف میشود. در نتیجه دیگر سلول بر اساس نظم و سرعت استاندارد خود رشد نمیکند. این رشد شکلی تهاجمی پیدا میکند و باعث ایجاد اختلال در عملکرد عضو درگیر میشود. این سلولها ممکن است به سایر عضوها نیز هجوم برده و به آنها آسیب برسانند. این رفتار غیر عادی ممکن است در هر عضوی از بدن رخ دهد و سبب بروز سرطان شود. دستگاه ادراری مردان نیز از این خطر در امان نیست.
سرطان پروستات یکی از شایعترین سرطان دستگاه تناسلی مردان است.
سرطان دستگاه تناسلی مردان
از شایعترین سرطان سیستم ادراری مردان میتوان موارد زیر را نام برد:
- سرطان پروستات
- سرطان مثانه
- سرطان آلت تناسلی
- سرطان بیضه
سرطان پروستات
سرطان پروستات، در صدر لیست شایعترین سرطان دستگاه تناسلی مردان قرار دارد. رشد سلولهای سرطانی در این غده، ممکن است بدون علامت آغاز شود. در برخی افراد نیز با علایمی نظیر اختلال در دفع ادرار و وجود خون در ادرار، همراه است. این بیماری در مراحل پیشرفته میتواند استخوانها و غدد لنفاوی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
سرطان مثانه
سرطان مثانه با تغییر رفتار سلولهایی که سطح مثانه را تشکیل میدهند، شروع میشود. رشد کنترل نشده آنها ممکن است تومور خوش خیم یا بدخیم در مثانه ایجاد کند. تومورهای بدخیم ممکن است بافتهای مجاور و دور را مورد هجوم قرار دهند.
سرطان آلت تناسلی
از سرطان آلت تناسلی نیز به عنوان یکی از شایعترین سرطان دستگاه ادراری مردان یاد میشود. با این حال احتمال بروز آن نسبت به سایر سرطانهای این ناحیه، کمتر است. سلولهای سرطانی ممکن است در پوست یا بافت داخلی این اندام رشد کنند. برخی از علایم این نوع از سرطان عبارت است از:
- احساس وجود توده در این اندام
- ضخیم شدن پوست
- بثورات جلدی غیر عادی
- ترشحات غیرمعمول
سرطان بیضه
سرطان بیضه نیز از جمله سرطان دستگاه تناسلی مردان است. سرطانی شدن سلولهای بیضه، ممکن است با بزرگ شدن تدریجی بیضه همراه باشد و احساس سنگینی در این ناحیه ایجاد کند. این سرطان در اکثر موارد به روشهای درمانی پاسخ مطلوبی میدهد.
شایعترین سرطان دستگاه تناسلی مردان، در اکثر موارد قابل کنترل و درمان هستند.
تشخیص سرطان دستگاه تناسلی مردان
نکته بسیار مهم در درمان موفق سرطانها، تشخیص زود هنگام آنهاست. در مورد سرطان سیستم ادراری مردان نیز این نکته بسیار حائز اهمیت است. رشد سرطان در برخی افراد، بدون هیچ علامت مشخصی صورت میگیرد. اما مهم است که با دیدن علایمی که منشا مشخصی ندارند و زود گذر نیستند، به پزشک اورولوژی مراجعه شود. انجام به موقع غربالگریها نیز کمک شایانی به تشخیص زود هنگام این بیماریها میکند.
تشخیص سرطان با استفاده از معاینه فیزیکی و آزمایش خون آغاز میشود. در ادامه پزشک از بیوپسی و همچنین تصویربرداریهای تخصصی نیز بهره میبرد.
درمان سرطان دستگاه ادراری مردان
با توجه به میزان پیشرفت سرطان دستگاه تناسلی مردان و همچنین شرایط بیمار، از روشهای مختلفی برای درمان استفاده میشود. گاهی نیاز است که جراحی صورت گیرد و تومور از بدن خارج شود. همچنین ممکن است بخشی از بافت آسیب دیده نیز برداشته شود تا سلولهای سرطانی به سایر نواحی سرایت نکنند.
در اکثر موارد درمانهای غیر تهاجمی و کم تهاجمی نیز به کار گرفته میشوند. آمار نشان میدهد که این درمانها کمک چشمگیری در کنترل و مهار سرطان دستگاه ادراری مردان دارند. برخی از این روشهای درمان سرطان دستگاه ادراری مردان:
- شیمی درمانی: با استفاده از داروهای شیمیایی خاص، سلولهای سرطانی تخریب میشوند.
- پرتو درمانی: با تاباندن متمرکز اشعه ایکس، گاما و … حجم تودههای سرطانی کاهش مییابد.
- کرایوتراپی: یکی از راههای درمان سرطان سیستم ادراری مردان است که سلولهای سرطانی را فریز کرده و رشد آنها را متوقف میکند.
- لیزر درمانی: برای تضعیف و از بین بردن سلولهای سرطانی، از اشعه لیزر استفاده میشود.
- ایمونوتراپی: با تمرکز بر تقویت و ارتقا سیستم ایمنی بدن، با سلولهای سرطانی مبارزه میشود.
درمان سرطان دستگاه تناسلی مردان در اصفهان و کرمانشاه
اگر به دنبال درمان سرطان دستگاه تناسلی مردان در اصفهان هستید، میتوانید از دانش دکتر عبداله سعادت فر به عنوان متخصص اورولوژی اصفهان بهره ببرید. دکتر سعادت فر با سابقه درخشان در درمان بیماریهای مربوط به زمینه اورلوژی در کرمانشاه، خدمات خود را در اصفهان هم ارائه میدهد. برای رزرو نوبت دکتر سعادت فر میتوانید از طریق همین وب سایت اقدام کنید.
2 پاسخ
همین که با اسم سرطان پروستات قابل درمانه خداروشکر
دوره درمانش چقدر زمان میکشه؟